1. Domů
  2. Recenze produktů
  3. Recenze knihy Kořist od Darcy Coates

Recenze knihy Kořist od Darcy Coates

Kniha Kořist je hororovým románem z dílny oblíbené autorky hororových příběhů Darcy Coates. Titul vyšel v roce 2021 a sklidil mezi literárními kritiky velmi pozitivní ohlasy.

Darcy Coates kořist

Popis děje

Kniha nabízí mrazivý příběh dvaadvacetileté dívky jménem Eileen, která se ztratí během výletu, na který vyrazila sama. Vyrazila prozkoumat Asloughský les, který je velmi odlehlý a osamocený a nabízí několik stezek. O pár dní později je nalezen její fotoaparát na břehu řeky, která vede přes opuštěný les. Fotoaparát obsahuje znepokojivé snímky, které vyfotila Eileen před tím, než zmizela.

Eileenin bratr Chris stále věří tomu, že je jeho sestra na živu a sám se vydá do lesa, aby ji našel. Chris si s sebou vezme partu přátel – Annu, Flinta, Hailey. A na vlastní pěst se po Eileen vydá pátrat i její kamarád Todd. Parta přátel začala v lese tím, že uvázala provázek ke stromu, aby našli cestu zpět z lesa ven. Jenže někdo jim tento provázek neustále sundává nebo přehazuje.

Avšak čím víc se dostávají do hlubin lesa a od frekventovaných stezek, začínají nacházet stále podivnější věci a zjišťují, že nejsou v lese sami. Jako první umírá Todd na vyčerpání a žízeň. Druhá umře Anna, dostane ránu pěstí do krku. Celé vyšetřování vede inspektorka Carla Delagová, která taky vyráží do lesa a pátrá po Eileen. Kdo nebo co se v lese zjevuje? A proč stvoření nechce, aby někdo v lese chodil a pátral po Eileen? Po lese se totiž pohybuje chlupaté stvoření, které má zelené oči a brýle pro noční vidění. Stezka musela být kvůli tomu uzavřena.

Hodnocení a recenze knihy

Kniha nabízí spoustu nečekaných a dech beroucích zvratů, které Vás nenechají ani na chvíli oddechnout. Knihy byla vydána v roce 2021 nakladatelstvím Fobos. Čeká vás pořádný horor, a to v hlubokém přízračném lese s dokonale živou obludou uvnitř. Příběh se  odehrává v Austrálii. Knížka je výborná, troufnu si říct, že ještě lepší než série strašidelných domů. Co se týče knihy jako obsahu, děj byl velmi propracovaný do každého detailu. Autorka v této knize potvrzuje svoje psací kvality.

Darcy Coates můžete znát také jako autorku hororové série, kde se děje odehrávají ve strašidelných domech např. Záhada domu Marwicků, Příznaky domu Carrowů nebo Duch domu Ashburnů. Děj knihy se odehrává v jedné časové linii. Kapitoly jsou poměrně krátké a mění se podle hlavního hrdiny a místa. Kniha má několik žánrů, chvíli detektivní, chvíli thriller, ale i horor.

Obsahuje všechno, co jsem od knihy očekávala, napětí, děsivé chvíle ve kterých by se nechtěl nikdo ocitnout. Věřím, že pokud tuto knihu začnete číst, nedokážete ji odložit. Vtáhne Vás do děje. Určitě čtenáři budou překvapeni, jak se děj vyvine a jak všechno dopadne. Knihu určitě doporučuji. Kniha si najde své publikum jak u mladších, tak i u starších čtenářů. Tato kniha splnila moje očekávání.

Článek aktualizován 8. 2. 2022